Bihåleinflammation och Mykoplasma är trevliga saker det

Var hos läkaren idag (en trevlig man som påminde mig lite om min pappa "Äter du mycket frukt och grönt? Det är viktigt med vitaminer!") som kom fram till att jag fömodligen har både bihåleinflammaton och mykoplasma. Så nu har jag fått en kur antibiotika och en receptbelagd hostmedicin som innehåller morfin? Tydligen kunde man bli lite "full" av den så jag skulle ta det lungt så att jag inte skulle göra illa mig, haha...
 
Så saker och ting är lite jobbiga nu.
 
Ja, det val väl det. Vi hörs när vi hörs bloggen! 

Nu räcker det!

Förbannade jävla sjukdom! Har haft en hemsk natt som slutade med att jag hostade så mycket att jag faktiskt kräktes.. Nu mår jag lite liiite bättre men på måndag är det jag som pallrar mig till vårdcentralen och kräver att dom gör något. Var där för typ 10 dagar sedan och då var dom så oerhört inkompetenta så jag tror att jag byter vårdcentral nu!


Honey I'm Home

Äntligen på svensk mark! Sitter på Arlanda Express just nu.. Ni anar inte hur skönt det ska bli att komma hem till pizza, film och en nybliven sambo <3

Home sweet home!


Prinsessrum

Åh vad jag trivs i mitt hotellrum!
Tyvärr är min näsa totalt igensnorad vilket gör det väldigt svårt att äta (får liksom ingen luft då eftersom både näsa och mun är upptagen). Hur som helst, tillbaka till hotellrummet; sängen är himmelsk! Ska försöka sova snart så god natt :)


On My Way

Sitter på Arlanda nu. Planet ska lyfta om ca 20 min.. Mår inte så jättebra men jag tänkte att jag lika gärna kan vara sjuk i Norge!

Puss och kram


Missade tårta :(

För andra gången missade jag tårta på jobbet på grund av dessa jäkla förkylningar. Är faktiskt lite ledsen för vi köper alltid så goda tårtor från Vetekatten!

Och på tal om det så är jag grymt sugen på semlor nu..

Några av våra tårtor;


Norway

Ligger just nu i soffan och försöker vila upp mig inför ett par dagar i Oslo!
Är fortfarande dålig men har köpt en grym nässpray så förhoppningsvis kommer jag kunna flyga imorgon utan att mina bihålor sprängs.

Har sovit dåligt inatt igen så jag tror nog att jag ska ta en liten tupplur i soffan och drömma om det fina hotellet som jag kommer att bo i under denna Osloresa!


Sickness

Nu har jag vart sjuk alldeles för länge, närmare sagt i två veckor.. Idag känner jag mig äntligen i stort sett frisk! Så imorn blir första jobbdagen på läääänge..

Annars så var vi och såg Jesus Christ Superstar igår. Det var min och Lukas julklapp från hans föräldrar. Den var faktiskt bra, även om musikaler inte brukar vara min melodi ;) Sen åt vi schnitzel på en liten gullig restaurang. Eller alla andra åt och jag petade mest i maten (som vanligt när jag är sjuk).

Idag är det demolera kök och fotbollssöndag. Lukas föräldrar ska skaffa ett nytt kök så idag åker den gamla skiten ut. Ja, jag är ytterst delaktig i rivningsprocessen!
Nu börjar Chelsea - Arsenal snart igen.

Puss!


That hair?

Mitt stackars misshandlade, locktångade, plattångade, slingade hår har verkligen inte mått bra på senaste tiden så jag har satt det på riktig detox. Har börjat med balsammetoden (som Kenza, ja - ni kan läsa mer om den här) vilket fungerar bra på mitt hår eftersom det är så pass torrt. Det enda jobbiga är att jag har behövt säga bye bye till min Morrocan Oil som inte fungerar tillsammans med BM.
 
I helgen planerar jag även att klippa bort min slitna toppar. Funderar på att antingen behålla håret så långt som möjligt men eventuellt klippa till en lång snelugg och klippa upp det en aning för volymens skull. Alternativ nummer två är att klippa axellångt som på de tre nedersta bilderna . Tycker att det är riktigt snyggt och det kan ju vara kul med lite variation eftersom jag i stort sett alltid haft långt hår
 
 
När det kommer till färgen så är väl det bästa för håret att behålla det som det är nu, vilket är någon lags ombre liknande hårfärg a.k.a en klassisk jäkla utväxt. Men jag tycker faktiskt att det är snyggt så länge skillnaden inte är allt för stor! Eller så jämnar jag ut färgen genom att färga det i en lite mörkare, varm, chokladig ton.
 
 
Hmm, mycket att tänka på, som ni märker!
(Förresten, hur bra har man det inte om ens största problem är hår?!)
 
♥Amanda
 
 

Svininfluensan?

Jaa, jag är sjuk igen. Någon som är förvånad? Nej, trodde inte det..
Hur som helst så kom jag hem från Norge i fredags och där är det just nu ett stort utbrott av svininfluensan. Så i söndags började jag visa symptom misstänkt likt svininfluensan. Det kan i och för sig vara vara en vanlig influensa också, men det är lika jävligt det!
Hur som helst har vi fullt upp på jobbet så jag har proppat mig själv full med Alvedon sen har jag suttit i min bubbla i åtta timmar för att sen åka hem och dö. Typ så.

Vaccinet för svininfluensan ger bara fullskydd i ett år btw. Men jag är ju lite hypokondriker så förmodligen är det bara en vanlig jäkla förkylning ;)

Nu Svenska Hollywoodfruar!
 
♥Amanda

Söndagsmys

Premiärbloggar från mobilen!
Sitter just nu och dricker ett glas rött och äter god mat i min ensamhet. Jisses, när blev jag så vuxen? Hur som helst, I like it! Kollar på Forrest Gump och har det rätt bra i min nystädade lägenhet. Ingen söndagsångest för en gångs skull alltså!


Nytt År. Ny start

2013 kommer bli ett så händelserikt år så jag vill verkligen försöka dokumentera så mycket som möjligt, därför är jag tillbaka här på bloggen igen!
 
Men vi kan böja med 2012 som har vart ett bra år, dock något händelselöst. På jobbet har det vart lite upp och ner, mycket som har förändrats men mycket är precis som det alltid ha vart. Jag har åkt till Oslo ungefär en gång i månaden och det har verkligen vart lärorikt.

Privat så har jag ju min Lukas. Under 2012 firade vi ett år och jag känner verkligen hur allt faller på plats. Detta år blir vi sambos♥. Annars så har Jack firat sin första födelsedag och nu växer han så att det knakar och lär sig nya saker varje dag. Det är så roligt!
 
Några resor till Norrköping och Uppsala har jag även hunnit med. Tycker att det är så roligt att vi sex har hållt ihop sen gymnasiet (och till och med sen i sexan för vissa av oss).
 
Sista bilden från 2012
 
Till 2013 då
  • I februari blir jag sambo. Lägenheten är färdig och fixat för två så nu väntar jag bara på att mitt hjärta ska komma hem från Thailand!
  • I mars åker jag med Lukas familj till Alperna, Österrike, för en riktigt skidresa. Ja herregud, not my cup of tea, men det ska bli roligt i alla fall. Vem vet, kanske är jag en riktig skidfantast när jag kommer hem?
  • I april åker jag på äventyr till Australien. Börjar bli lite nervös nu! Stannar förmodligen i tre månader men det kan bli längre / kortare. Vi får se helt ekelt..
  • I höst börjar jag (förhoppningsvis) plugga på KTH. Och det gör förhoppningsvis Lukas också så då får vi känna på det fattiga studentlivet.
  • Till jul hoppas jag på en resa till Sydamerika. Men det beror lite på hur mycket pengar vi har med tanke på punkten ovanför!
Annars så hoppas jag på att jag kan trappa upp träningen som verkligen kom igång under 2012. Och att min familj och vänner får ett fantastiskt 2013!
 
 
Känner mig redo för 2013!
♥Amanda

RSS 2.0